Азбукум књижара

Учимо српски 1

Serbisch für Anfänger + Hörtexte + Wörterbuch in elf Sprachen

Детаљније

Увек сам добијала професионалну помоћ везану за учење српског језика, информације о културним и музичким догађањима и што је најважније - топао осмех. Сви су увек били на послу, спремни да ми помогну. За студента врло је важно да пoстоји...

Доминика Поплавска,
Пољска (2004)

Ово је посебно организован програм учења српског језика у аутентичној средини, у једном од села централне Србије. Боравак у етно кампу замишљен је као комбинација учења, забаве и одмора и одличан је начин да се студенти сусретну са оригиналним окружењем и животом Србије. Етно камп траје седам дана. Студенти станују са локалним породицама, прате њихове дневне активности, а у одређено доба дана имају часове српског језика са својим професорима из Азбукума.
 


Боравак у етно кампу је одлична прилика да се осети дух Србије и упознају Срби као добри домаћини. Живот са домаћинском породицом, у прекрасном окружењу и природном миру традиционалног српског села, свакако чини незабораван утисак.

 

У слободно време, студенти се могу прикључити некој од активности: кувању традиционалних јела, часовима фолклора (игре и песме), скупљању лековитог биља или брању печурака. Шетње и посете местима у околини, као и спортске активности стално су у понуди.

 

Током Азбукумових регуларних курсева у Новом Саду и/или Београду, студенти могу да се одморе на етно викенд програму. Ово је врста паузе од три дана боравка на селу, далеко од градске вреве. Тада су у понуди све већ наведене активности осим часова српског језика. Путује се петком, после часова у Азбукуму и враћа се у Нови Сад или Београд у недељу, у вечерњим сатима.

 

Етно камп и викенд програм организују се на бази пуног пансиона (све укључено) и превоза који је урачунат у цену.