Интернет курсеви српског језика

Азбукум књижара

Учимо српски 1

Српски језик за почетнике + звучни записи + речник преведен на једанаест језика

Детаљније

Искуство у АЗБУКУМ-у једно je од најбољих искустава у мој животу. Професори су имали увек времена за мене и били су више него стрпљиви док су ми објашњавали тешке конструкције српског језика. Сви инструктори су били високо...

Џон Ешбрук,
САД (1996. и 1997.)

Ако немате времена да дођете у Србију, можете се уписати на један од Азбукумових дописних курсева српског језика преко интернета.

 

Интернет курсеви су се показали посебно успешним код оних полазника који могу да се посвете учењу језика само повремено, као и код оних којима обавезе у кући или на послу не дозвољавају редовно учење. Као полазник интернет курса избећи ћете трошкове везане за путовање и живот у Србији.

 

У основи студије интернет курса су много јефтиније од редовних студија. Осим цене курса и могућих трошкова за инсталацију одређених компјутерских програма плаћа се и симболичан износ којим се покривају административни трошкови уписа.

 

Ритам курса може бити потпуно прилагођен вашим способностима, потребама и могућостима. Све може бити усклађено са вашим дневним или недељним распоредом. За учење можете да бирате место и време који вам највише одговарају. Домаћи задатак шаљете вашем ментору у време које ви изаберете, након чега вам он шаље исправак, као и нову лекцију.

 

Ваш ментор пажљиво прати Ваш рад и нуди Вам додатне материјале за вежбање када је то потребно. Да бисте похађали интернет курс потребна вам је јака мотивација. Једино Ви сте одговорни за организацију и ритам сопствених студија.

Ментор курса

Менторе интернет курсева Азбукума одликује професионалност, искуство и брижљив однос према студенту. Ментор има врло важну улогу у процесу савладавања курса. У року од 48 сати након што сте послали ваш домаћи задатак ментор ће Вам послати одговор. Викендом и за време празника (Божић, Ускрс, Нова година), ментор има четири дана да Вам одговори. Он/она ће редовно контролисати, коментарисати и оцењивати ваш рад. Уз то ће Вам често давати упутства како да побољшате свој ниво знања.

 

У случају да током курса одлучите да направите паузу дужу од две недеље, неопходно је, да најмање петнаест дана унапред, о томе обавестите свог ментора или особље Центра. Уколико не пошаљете своје домаће задатке у очекиваном/договореном року, а да пре тога нисте обавестили ментора о паузи у раду, Вас курс ће бити прекинут без повраћаја новца.

Сведочанства

Након успешно окончаног интернет курса (Д1-3) добија се Сведочанство. Интернет курсеви Д1 и Д2 окончавају се завршим тестом. Полазник добија сведочанство о похађању интернет курса и оцену стечену на тесту. Полазници на Д3 курсу треба да пређу најмање десет лекција предвиђених програмом да би стекли право за полагање завршног теста.

Структура лекција

Свака лекција садржи:

1. Увод у одређену лексичку област
2. Читање и разумевање
3. Звучне записе и вежбања
4. Сегменте из српске културе
5. Граматичка објашњења и вежбања
6. Речник
7. Радни лист (који се шаље ментору на преглед)

Нивои интернет курсева

Почетни (Д1)
Средњи (Д2)
Високи (Д3)